Δέσποινα Πορτοκάλη

Δέσποινα Πορτοκάλη

Πριν 31 χρόνια ίδρυσε τη διαφημιστική εταιρία Orange στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Αθήνα, και την εταιρία παραγωγής διαφημιστικών σποτ Delight Production με πελάτες πολύ μεγάλα brands ελληνικά και διεθνή. Η Orange αποτελεί και σήμερα μία από τις σημαντικότερες διαφημιστικές εταιρείες στην Ελλάδα, είναι η μεγαλύτερη στη Βόρεια Ελλάδας και ανάμεσα στην πρώτη 10δα  πανελλαδικά ενώ είναι μέτοχος στο media shop tempo OMD. 

Γεννήθηκε στην Ίμβρο και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη όπου αποφοίτησε από το Ιωακείμειο Παρθεναγωγείο της Μεγάλης του Γένους Σχολής. Τη συνδέει ιδιαίτερη σχέση με την πατρίδα της την Ίμβρο και με τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Βαρθολομαίο, συμβάλλοντας στο έργο του για τα σχολεία της Ίμβρου .

Σπούδασε χημικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης αλλά πολύ σύντομα ασχολήθηκε με το χώρο του marketing και της επικοινωνίας.

Στη διάρκεια της δημιουργικής πορείας της, υπήρξε συμπαραγωγός μεγάλων διεθνών παραστάσεων, επί μια δεκαετία, στο Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης 

Έχει επιπλέον επενδύσει στην πράσινη ενέργεια και πρόσφατα και στον τουρισμό με το συγκρότημα πολυτελών βιλών Soleado Villas & Suites, στη Χαλκιδική.

Έχει ένα γιο τον Γαληνό Γιαγλή, ο οποίος έχει σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, Μηχανικός Συστημάτων στο Wharton του University of Pennsylvania και ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του digital marketing με εταιρείες στην Αγγλία και στην Ελλάδα.